De kracht van kennis: Silta blijft up-to-date met de nieuwste inzichten

Technologie staat niet stil, dat weten wij bij Silta maar al te goed. Als trusted partner voor clouddiensten en verschillende IT-oplossingen is een continue bijscholing over de razendsnelle evoluties die plaatsvinden binnen de sector niet meer dan logisch. Daarom bezochten we recent twee wereldwijde tech summits: Cisco Partner Summit (Las Vegas) en Canalys Forum (Barcelona). Op deze manier kan Silta klanten van een hoogwaardig, up-to-date aanbod blijven dienen.

Canalys Forums 2022

First stop was Canalys Forums. Canalys is een toonaangevend wereldwijd technologiemarktanalysebureau met een duidelijke focus op de IT-infrastructuur markt. Eind oktober organiseerden ze een van hun jaarlijkse Canalys Forums in het Spaanse Barcelona, een event dat een aantal keren per jaar plaatsvindt, telkens op een ander continent.

Silta was ook van de partij, samen met heel wat andere, grote spelers zoals Dell, Microsoft en Ingram. De bedoeling van deze Canalys Forums is om channel partners, distributeurs en senior vendor management binnen de IT-wereld samen te brengen om te netwerken en hot topics en de nieuwste updates uit de sector te bespreken. Silta kon twee dagen lang genieten van een volle agenda met de nieuwste inzichten, break-outsessies gemodereerd door experten met boeiende Q&A’s en inspirerende gesprekken.

Cisco Partner Summit 2022

Cisco Partner Summit vond plaats in de kleurrijke stad Las Vegas. Een hele eer voor ons als vertrouwde partner van Cisco, die dit meerdaagse invitation-only event organiseert voor een selecte groep van Ciscoverkopers, waaronder Silta.

Deze wereldwijde professionele bijeenkomst biedt de deelnemende partners tal van mogelijkheden op vlak van netwerken, met ruimte voor ontmoeting en stimulerende gesprekken, de nieuwste technologische updates, enzovoort. Daarnaast worden ook de evoluties binnen Cisco zelf besproken, met de laatste trends, algemene resultaten en veel meer.

Cisco Channel Chief Oliver Tuszik had het in zijn keynote over ‘het tijdperk van de partner’  (the age of the partner).  Je kan hem geen ongelijk geven.  Het implementeren en uitvoeren van technologie is tegenwoordig aanzienlijk ingewikkelder dan in de afgelopen jaren. Een deel hiervan wordt gedreven door de verschuiving naar hybride werk, maar de grotere impact is de gedistribueerde aard van IT. Bedrijfstechnologie werd vroeger ingezet in mooie, nette silo’s waar de middelen beperkt waren tot een specifiek domein. Inefficiëntie leidde tot eenvoud, want als ik meer middelen nodig had voor de ene app, kon ik die niet van een andere overnemen.
De cloud, virtualisatie, softwaregedefinieerde bronnen en andere trends hebben de industrie in staat gesteld functies los te koppelen van hardware. Nu hebben we middelen overal verspreid, wat leidt tot een veel betere benutting en efficiëntie, wat een directe impact heeft op de gebruikers- en klantervaring en verbeterde wendbaarheid, wat op zijn beurt leidt tot een hogere complexiteit. Dit heeft gezorgd voor een toename van beveiligingstools die ook naar software en de cloud zijn verhuisd. De situatie is veel complexer en de vraag naar managed services is aanzienlijk toegenomen, waardoor de partner in een veel strategischere positie is gekomen.

Voor Partner Summit deed Cisco verschillende aankondigingen, waarvan de meeste gericht waren op het helpen van partners om hun kansen te maximaliseren. Een van de grote aandachtsgebieden was innovatie in het beveiligingsportfolio, omdat dit een van de grootste nieuwe kansen biedt voor Cisco en zijn partners. Cisco kondigde nieuwe mogelijkheden aan in drie hoofdcategorieën:  zero-trust beveiling , netwerkbeveiliging en veilige connectiviteit

Finaal kunnen we stellen na deze  Partner Summit is dat Cisco partner-first blijft.  Cisco maakt producten, maar heeft zijn partners nodig om zijn waarde te leveren. Tijdens het evenement vatte Cisco Chief Customer Experience Officer Thimaya Subaiya het het beste samen toen hij zei: “Er is geen Cisco zonder onze partners.”.

Meer kennis, meer kunde

Het resultaat van deze netwerkmomenten? Silta kan met een frisse blik kijken naar de technologie van de toekomst. Door mee te zijn met de nieuwste, belangrijke updates binnen de sector, zijn wij in staat om al onze klanten voortdurend de nodige nauwkeurigheid en hoogwaardige diensten aan te bieden  binnen Managed, Secure, Connected Hybrid Cloud diensten.

Foto:  © canalys

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door Gunter Van de Cauter

Gunter is Sales Director bij Silta. Naast zijn commerciële en budget verantwoordelijkheden is Gunter ook in nauw contact met klanten en partners. In zijn vrije tijd is Gunter een vurige voetbalfan; in het weekend kan je hem ook tegenkomen op de koersfiets.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant