Cisco+ Secure Connect: een kant-en-klare SASE-oplossing voor meer veiligheid binnen het hybride werken

Wanneer u als organisatie zowel medewerkers thuis, onderweg als op kantoor hebt, dan kreeg u ongetwijfeld al te maken met complexe vraagstukken op het vlak van IT-infrastructuur binnen deze structuur van hybride werken. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en een veilige verbinding te creëren tussen de vele (externe) gebruikers, apparaten, toepassingen en gegevens in meerdere clouds en om tegelijkertijd de beveiligingsrisico’s te minimaliseren, heeft Cisco nieuwe Secure Access Service Edge (SASE)-innovaties ontwikkeld.

Cisco+ Secure Connect: Eenvoudige implementatie voor meer veiligheid

Cisco Secure Connect is een cloudgebaseerde VPN-dienst die beveiligde externe toegang tot bedrijfsnetwerken biedt. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing voor bedrijven van elke omvang, omdat er geen extra hardware of software nodig is om in te stellen. Cisco Secure Connect zorgt er met industriestandaard encryptie en beveiligingsprotocollen voor dat gegevens en netwerken worden beschermd tegen cyberbedreigingen. Het biedt flexibele toegang tot netwerken, waardoor het een ideale oplossing is voor werken op afstand. Met Cisco Secure Connect kunnen bedrijven er gerust op zijn dat hun netwerken veilig zijn, terwijl werknemers overal met gemak kunnen werken.

Cisco Secure Connect is geïntegreerd met Meraki, waarmee IT beheerders eenvoudig beleid voor toegang op afstand kunnen configureren en beheren via het Meraki Dashboard. Deze integratie zorgt voor een naadloze en veilige remote access oplossing voor bedrijven die Meraki MX security toestellen gebruiken.

Wat is SASE?

SASE (Secure Access Service Edge) is een netwerkarchitectuur die netwerkbeveiligingsdiensten combineert met WAN-mogelijkheden (Wide Area Networking). Het is een cloudgebaseerde benadering van netwerkbeveiliging die verschillende beveiligingstechnologieën en -diensten integreert, waaronder firewalls, veilige webgateways, cloud access security brokers (CASB’s), zero-trust network access (ZTNA) en veilige DNS.

Wat SASE juist doet is de focus van de netwerkinfrastructuur verplaatsen naar de cloud, waar Cisco in dit geval voor de connectiviteits- en beveiligingsdiensten zorgt. SASE zorgt dan weer voor een complete beveiliging en flexibiliteit en stelt gebruikers in staat om vanaf overal verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk, in eerste instantie via een cloudprovider. De SASE-service is opgebouwd uit zero trust en virtuele firewalls om een veilige verbinding te waarborgen en focust zich op gebruikers- en apparaatidentiteit om de juiste beleidsregels toe te passen.

Cisco+ Secure Connect voor uw bedrijf

Met Cisco+ Secure Connect beschikt u over een eenvoudige, veilige en intelligente as-a-service optie om het juiste SASE-platform voor uw bedrijf te creëren. Uw IT-team en al uw medewerkers kunnen op een ongelooflijk simpele manier een veilige en consistente verbinding maken tussen verschillende apparaten. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit en efficiëntie van uw medewerkers, het vermindert ook risico’s zonder uw beveiligingsvereisten in te perken. Bovendien kunt u dankzij een abonnementsmodel ook gemakkelijk uw IT-uitgaven vereenvoudigen.

Meer weten over Cisco+ Secure Connect? Het Silta-team staat u graag bij! Contacteer ons.

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door Ronnie Dibbaut

Ronnie is Operations Director bij Silta. Naast de dagelijkse operaties en budget verantwoordelijkheden is Ronnie ook in nauw contact met klanten en partners. In zijn vrije tijd is Ronnie bezig met zijn gezin en met duursporten zoals hardlopen en fietsen.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant