Stage bij Silta: Jouw springplank naar een glansrijke IT-carrière

In de bruisende haven van Antwerpen, waar innovatie en vooruitgang hand in hand gaan, ligt Silta, een vooraanstaand IT-infrastructuurbedrijf met meer dan 40 jaar ervaring.  

Een leeromgeving vol innovatie

Silta staat bekend om zijn innovatieve aanpak en voortdurende streven naar verbetering. Als stagiair bij Silta ben je niet zomaar een toeschouwer. Je wordt actief betrokken bij echte projecten en taken, waarbij je waardevolle ervaring opdoet en je vaardigheden verder ontwikkelt. Of het nu gaat om het assisteren bij klantprojecten of het bijwonen van strategische meetings, bij Silta krijg je de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen en je stempel te drukken op het werk dat je doet.

 “Een van de dingen die mij aansprak bij Silta was de kans om zelf input te geven voor het project waar ik aan zou werken,” zegt één van onze huidige stagiairs. “Ik heb veel geleerd door actief mee te werken en mijn bijdrage aan het team te leveren.”

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Bij Silta draait het niet alleen om werk. We geloven ook sterk in het belang van persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarom bieden we onze stagiairs een scala aan mogelijkheden om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe dingen te leren. Bij Silta krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om te groeien tot een volwaardige speler binnen de IT-wereld.

 “Silta biedt niet alleen een geweldige leeromgeving, maar ook een warme en ondersteunende sfeer”, merkt onze stagiair op. “Je voelt je echt deel van het team en wordt aangemoedigd om je ideeën te delen en bij te dragen aan het succes van het bedrijf.”

Begeleiding en Mentorship

Bij Silta begrijpen we dat goede begeleiding cruciaal is voor jouw succes. Daarom wordt iedere stagiair gekoppeld aan een persoonlijke mentor die op elk moment aanspreekbaar is. Deze mentor zorgt ervoor dat je toegang hebt tot collega’s en experts in verschillende domeinen die je kunnen ondersteunen bij je projecten.

Daarnaast hebben we een gestructureerde opvolging:

– Wekelijks overleg: Wekelijkse meetings om de voortgang te bespreken en eventuele obstakels uit de weg te ruimen.

– Dagelijks logboek: Jij houdt dagelijks een logboek bij, dat door je mentor wordt nagelezen en besproken.

Open Communicatie

Tijdens het hele programma wordt open communicatie sterk aangemoedigd. We verwachten dat je eventuele uitdagingen, vragen of problemen onmiddellijk aan je mentor doorgeeft. Dit zorgt ervoor dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt en dat je leerproces optimaal verloopt.

Volwaardig Teamlid

Bij Silta word je beschouwd als een volwaardig teamlid. Dit betekent dat je mag aansluiten bij alle bijkomende activiteiten van het bedrijf, zoals: lunches, avondmeetings, teambuildings en -updates.

Dit zorgt ervoor dat je volledig geïntegreerd raakt in ons team en een compleet beeld krijgt van hoe het is om bij Silta te werken.

Een dag in het leven van een Silta-stagiair

Een typische werkdag bij Silta biedt veel variatie en flexibiliteit. Je start de dag met een warm welkom van je collega’s, waarna je aan de slag gaat met je onderzoek. Tijdens de dag krijg je volop de kans om vragen te stellen en hulp te krijgen van je mentor en andere teamleden. Er zijn regelmatig informele momenten, zoals gezamenlijke lunches en koffiepauzes, waar je kunt netwerken en je ideeën kunt delen.

Je werkt aan verschillende taken die aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden, en je wordt actief betrokken bij alle aspecten van de projecten. Door de open en ondersteunende sfeer voel je je snel thuis en als volwaardig lid van het team.

Raadt onze stagiair Silta aan andere studenten?

Absoluut! Silta biedt projecten en bachelorproeven aan die aansluiten bij de interesses van de stagiair zelf. Je leert enorm veel door in de praktijk mee te werken aan deze projecten. Daarnaast word je behandeld als volwaardig teamlid, wat resulteert in een zeer waardevolle en leerrijke ervaring.

Waarom kiezen voor Silta?

Als je klaar bent om deel uit te maken van een dynamisch team, omringd door innovatie en vooruitgang, dan is Silta de ideale plek voor jouw stage of bachelorproef! We kijken ernaar uit om jouw potentieel te verkennen en samen te werken aan uitdagende projecten die de grenzen van de IT-infrastructuur verleggen. Maak vandaag nog de eerste stap naar een succesvolle toekomst en ontdek de onbegrensde mogelijkheden die op je wachten tijdens een stage bij Silta!

Bij interesse, bezoek onze website of neem contact op met ons team.

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door Ronnie Dibbaut

Ronnie is Operations Director bij Silta. Naast de dagelijkse operaties en budget verantwoordelijkheden is Ronnie ook in nauw contact met klanten en partners. In zijn vrije tijd is Ronnie bezig met zijn gezin en met duursporten zoals hardlopen en fietsen.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant