Een nieuwe visie op cloud management dankzij het Cisco Meraki-platform

Hybride ondernemingen voeren iedere dag een strijd tegen de complexiteit. Voortdurend duiken er nieuwe apps, diensten, sites en bijhorende beveiligingsrisico’s op. Dat biedt zekere uitdagingen voor IT- en netwerkteams op vlak van cloudmanagement. Als partner van Cisco Meraki bieden we bij Silta eenvoudige oplossingen aan om deze complexe structuren het hoofd te bieden. Dit cloud-firstplatform maakt het mogelijk om Cisco Catalyst-netwerken grondig te monitoren en dit alles te beheren in het Meraki-dashboard.

Het is ondertussen al meer dan tien jaar geleden dat Cisco het IT-bedrijf Meraki overnam en een platform uitbouwde dat bedrijven wereldwijd vooruithelpt met efficiënte en vereenvoudigde taken voor een krachtig en flexibel cloudmanagement. Cisco Meraki zet steevast in op deze eenvoud, de kern van schaalbaarheid, en biedt op die manier een cloud-firstplatform om de voortdurende netwerkuitdagingen aan te gaan.

De mogelijkheden van het Meraki-platform

 Het Meraki-dashboard is een unieke cloudmanagementinterface die u de controle geeft over het gehele netwerk, zonder command-line-interface; u moet met andere woorden als gebruiker geen regels met tekst ingeven om opdrachten uit te voeren. Het platform maakt bovendien ook een gedecentraliseerd beheer mogelijk van gigantische, gedistribueerde netwerken en stelt u in staat om voor probleemoplossingen te zorgen, ook vanop afstand.

Naast onder andere een doorgedreven automatisering en betere mobiele workflows, zet elk Meraki cloud-managed netwerk ook in op gestroomlijnde integraties met verschillende Cisco-technologieën. Het is daardoor mogelijk om Cisco Catalyst-netwerken te monitoren en managen in het Meraki-dashboard. Met dit cloudmanagement voor Catalyst kunt u als bedrijf onmiddellijke en wereldwijde toegang verkrijgen tot vereenvoudigde, efficiënte taken, maar ook krachtige automatisering en intelligentie, en meer netwerk- en bedrijfsflexibiliteit dan u ooit voor mogelijk hield.

Cloud monitoring voor Catalyst

 Zichtbaarheid is de eerste en belangrijkste stap binnen deze Catalyst-gebaseerde toegangsnetwerken. Met cloud monitoring kunt u vanaf elke locatie verbinding maken met uw toegangsnetwerken, het transport van uw digitale data bekijken en snel te weten komen waar de eventuele problemen van uw klanten zich bevinden. Het is een geweldige manier om uw activiteiten te schalen zonder deze aanzienlijk complexer te maken.

Cloud monitoring geeft u daarnaast ook inzicht in de topologie van uw netwerk – dat houdt elke aangesloten klant en iedere configuratie op poortniveau in. U bekomt ook gedetailleerde dataverkeersinspectie en eenvoudige tools voor probleemoplossing. Het resultaat? Problemen worden snel geïdentificeerd, geïsoleerd en vervolgens opgelost zonder dat er personeel ter plaatse nodig is.

Een volledig portfolio van Wi-Fi 6E access points

Het Meraki-gamma breidt uit met drie nieuwe wifi 6E-access points: dat brengt meer vermogen en betere prestaties voor uw netwerken. Deze apparaten vormen bovendien de eerste aanzet van een nieuwe lijn draadloze innovaties van Cisco.

Deze nieuwe Cisco Catalyst 9100 series access points vullen het 6E-portfolio aan en kunnen rechtstreeks beheerd worden door ofwel het Meraki-dashboard of een Cisco 9800 wireless controller en Cisco DNA center. Hierdoor verkrijgt u een zekere flexibiliteit om uw netwerkbeheer op eigen voorwaarden naar de cloud over te brengen. Het convergeren van het beste van Catalyst met het beste van Meraki zorgt er ook voor dat u een hardwareplatform krijgt dat draadloos innoveren niet alleen vergemakkelijkt maar eveneens versnelt. Met andere woorden: kiest u voor deze vernieuwde visie op cloudmanagement, dan krijgt u de krachtige combinatie van het nummer één cloudmanagement-dashboard van Meraki en de flexibiliteit van Catalyst, de topper binnen netwerkplatformen. Voor organisaties met Catalyst switches in de kern van hun netwerk is de overstap naar de cloud nog nooit zo eenvoudig of toegankelijk geweest. Het Meraki-dashboard is de brug die u probleemloos naar de cloud leidt.

Hulp nodig bij uw cloudbeheer of vragen over Cisco Meraki? Contacteer ons en wij begeleiden u richting een eenvoudig en efficiënt cloudbeheer voor Catalyst.

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door Gunter Van de Cauter

Gunter is Sales Director bij Silta. Naast zijn commerciële en budget verantwoordelijkheden is Gunter ook in nauw contact met klanten en partners. In zijn vrije tijd is Gunter een vurige voetbalfan; in het weekend kan je hem ook tegenkomen op de koersfiets.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant