2021 Cloud Security Rapport

Cybersecurity Insiders en Fortinet hebben een zeer interessant rapport gepubliceerd met betrekking tot de cloud en de beveiliging van deze verschillende omgevingen.

 

Het rapport is gebaseerd op een uitgebreide wereldwijde enquête onder 572 cyberbeveiliging professionals om te onthullen hoe organisaties reageren op beveiligingsrisico’s in de cloud, en welke tools en best practices IT-leiders op het gebied van cyberbeveiliging gebruiken bij hun overstap naar de cloud.

 

Zo kunnen we ook lezen dat de meeste organisaties een hybride of multicloud implementatiestrategie verkiezen:

 

 

Voor het beveiligen van deze omgevingen kiest 74% voor cloud native oplossingen:

 

 

Als er gevraagd wordt hoe handig het zou zijn om één cloudbeveiligingsplatform te hebben met één dashboard waar alle policies kunnen geconfigureerd worden nodig voor de consistente bescherming van de data doorheen de cloud voetafdruk, antwoordt 78% dat het extreem behulpzaam zou zijn om slechts één cloud security dashboard te hebben:

 

 

Dit en nog meer bevindingen vindt u terug in het Cloud Security rapport.

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door Gunter Van de Cauter

Gunter is Sales Director bij Silta. Naast zijn commerciële en budget verantwoordelijkheden is Gunter ook in nauw contact met klanten en partners. In zijn vrije tijd is Gunter een vurige voetbalfan; in het weekend kan je hem ook tegenkomen op de koersfiets.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant