Silta implementeert een HX dataplatform van Cisco

In 2021 zou het bestaande Silta Hosted Platform vervangen worden met nieuwe hardware. Onze bestaande omgeving, waarbij we diensten in “as a service” modellen aanbieden aan onze eindklanten, was opgebouwd uit de klassieke elementen netwerk, compute, storage en was uiteindelijk verouderd en binnenkort niet meer gesupporteerd.

Daar Silta nog steeds heel erg gelooft in het hybride en multi cloud verhaal, is het voor ons van strategisch belang een Next Gen’ platform te implementeren waarmee we onze hosted klanten verder kunnen supporteren. Veréénvoudiging, flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging stonden centraal in de keuze van de nieuwe hardware.

Cisco HX Dataplatform

Dit betreft Hyper Geconvergeerde Infrastructuur (HCI: Hyper Converged Infrastructure) die tal van voordelen biedt:

  • de kleinere voetafdruk van deze oplossing is alvast éénvoudiger in beheer. Netwerk, compute en storage zijn daarenboven nog apart en flexibel schaalbaar
  • Storage wordt softwarematig beheerd
  • De Fabric Interconnects, de core componenten van ons netwerk, brengen netwerk, storage en unified management naar de server infrastructuur. Gecombineerd met Cisco switching zorgen we voor een high available en high performance netwerk met ongeziene bandbreedte
  • Met Cisco Intersight, een infrastructuur lifecyle management platform, kunnen we de verschillende componenten van ons platform dan ook éénvoudig beheren
  • De Cisco en Fortinet firewalls (Next Gen Firewalls) zorgen voor de “first line of defense”
  • Tenslotte kunnen we via de SD-WAN functionaliteiten de connectiepaden vermenigvuldigen en zijn we minder afhankelijk van de klassieke MPLS lijnen (Multi Protocol Label Switching)

Voor de beveiliging van deze omgeving, naast “the first line of defense”, implementeren we ook de SASE producten van Cisco.

SASE?

SASE (Secure Access Service Edge) biedt een alternatief voor traditionele datacenter georiënteerde beveiliging. Het verenigt netwerk- en beveiligingsdiensten in een cloud-dienst om toegang en beveiliging te bieden van edge tot edge – inclusief het datacenter, externe kantoren, roamende gebruikers en daarbuiten.

Cisco Umbrella, het kloppend hart van Cisco’s SASE-architectuur, biedt een brede reeks beveiligingsfuncties waarvoor tot nu toe afzonderlijke firewall-, webgateway-, threat intelligence- en cloud access security broker (CASB)-oplossingen nodig waren.

Via Cisco Secure Enpoint beveiligen we eveneens onze clients.

We integreren dit in Cisco’s SecureX, een cloud-native ingebouwd platform dat de security producten en de infrastructuur verbindt door middel van API en slimme workflows, raadpleegbaar via één gecentraliseerd dashboard.

Met deze oplossing bevinden we ons in twee Belgische datacentra bij twee verschillende aanbieders en kunnen we onze klanten naast de actieve omgeving ook bijkomende omgevingen en extra functionaliteiten aanbieden zoals (onder andere) replicatie, disaster recovery, backup, test en acceptatie omgevingen gespreid over deze twee datacentra al dan niet uibreidbaar met private en public cloud diensten, inspelend op de hybride en multicloud strategie van onze klanten.

Curieus naar meer? Zin in een koffie en een babbel? Contacteer ons vrijblijvend.

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door Tom Peeters

Tom is Service Delivery Manager bij Silta. Hij zorgt ervoor dat alle afspraken met onze klanten worden opgevolgd en nageleefd zodat ze te allen tijde tevreden zijn en op hun beide oren kunnen slapen. Tom speelt in zijn vrije tijd in een Mariachi band.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant