SafeOnWeb campagne

De Federale overheidsdiensten (met SafeOnWeb) lanceren een nieuwe campagne rond het gebruik van 2-staps verificatie met “Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd”.

Via de webiste kan er ook een Digitale Gezondheidsindex bekomen worden waarbij uw kennis getest wordt op het gebied van backups, updates, phising en tweestapsverificatie: https://campagne.safeonweb.be/nl/doe-de-test

Wat is nu 2-stapsverificatie?

Tweestapsverificatie of Two Factor Authentication (2FA) werkt een beetje als een dubbel slot. Je gebruikt zowel iets dat je weet (zoals je wachtwoord) als iets dat je hebt (zoals een smartphone). In de eerste stap log je in op je account (PC, Microsoft diensten, maar ook Facebook, Twitter, Google, …). In de tweede stap stuurt die account een code naar jouw gsm die jij moet invullen om toegang te krijgen.

Tweestapsverificatie is dus een eenvoudige en veilige manier om je online accounts te beschermen. Schakel het overal in waar mogelijk.

Bekijk ook de leuke video hieronder:

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door EdaSAS

Eda is projectleider bij Sales at Size. Zij volgt alle lopende projecten in voortgang en kwaliteit en schetst de UX traject uit in functie van de customer journey. In haar vrije tijd is graag bezig met hands-on hobbies zoals puzzels, handwerk, koken en games.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant