Microsoft Inspire 2021

Het is zover…. Microsoft Inspire, digitale editie, is gisteren van start gegaan.

Naar jaarlijkse gewoonte worden enkele nieuwigheden aangekondigd of reeds bestaande platformen extra in de verf gezet. Vanzelfsprekend voor Microsoft draait het dit jaar om de ontwikkelingen in volgende domeinen:

  • Azure Cloud
  • Microsoft 365
  • Windows 11

waarbij ze hun mission statement regelmatig herhalen: “to empower every person and every organization on the planet to achieve more“.

Wat zijn de zaken die wij héél cool vonden tot nu toe? We geven er drie mee:

Windows 365 Cloud PC

De introductie van de Cloud PC volgt andere producten en diensten naar de cloud, van Windows Server op Azure tot de suite van Microsoft Office productiviteitstoepassingen in Microsoft 365. Windows is al toegankelijk in de cloud via Azure Virtual Desktop, dat klanten flexibiliteit biedt om hun eigen virtualisatiedienst te creëren en uit te voeren, wel eerder gericht op de Enterprise markt. Windows 365 is een nieuwe virtualisatietechnologie voor Windows die eenvoudig op te zetten en in te zetten is voor de huidige BYOD, login-from-anywhere en mobiele werknemers.

Bedrijven kunnen bepalen hoeveel rekenkracht, geheugen en opslag ze per gebruiker nodig hebben en naar gebruik betalen. Windows 365 cloud PC draait zowel op Windows 10 als op Windows 11 (wanneer deze gereleased wordt) en zal in een Business en Enterprise variant beschikbaar zijn. IT beheerders kunnen deze omgevingen éénvoudig in Microsoft Endpoint Manager beheren.

Meer info vinden jullie op de blog van Microsoft.

Azure Lighthouse

Met Azure Lighthouse kunnen service providers managed services leveren met behulp van uitgebreide en robuuste tooling ingebouwd in het Azure platform. Klanten behouden de controle over wie toegang heeft tot hun tenant, welke resources ze kunnen benaderen en welke acties kunnen worden ondernomen. Dit aanbod kan ook ten goede komen aan IT-organisaties van bedrijven die resources beheren in meerdere tenants.

Azure Lighthouse werkt met bestaande tools en API’s, door Azure beheerde applicaties en partnerprogramma’s zoals het Cloud Solution Provider-programma (CSP). Deze flexibiliteit ondersteunt de belangrijkste service provider scenario’s, met inbegrip van meerdere licentiemodellen, zoals EA, CSP en pay-as-you-go.

Meer info op de product site van Microsoft.

Microsoft Viva

Al eerder aangekondigd door Microsoft, maar duidelijk geëvolueerd sinds de laatste aankondiging.

Viva, de nieuwe “employee experience platform” combineert reeds een aantal technologieën en is geïntegreerd en gebouwd “on top of” Sharepoint, Yammer, Stream, M365, Exchange, My Analytics, …

Viva is gebouwd rond 4 modules:

  • Viva Topics: voor kennisdeling
  • Viva Connections: voor employee engagement
  • Viva Learning: voor het aanleren of aanscherpen van vaardigheden
  • Viva Insights: gebruikt onder andere My Analytics voor welzijnsdoeleinden

Viva wordt door IT admins beheerd via Microsoft 365 Admin Center.

Meer info via de Viva website van Microsoft. Er bestaat ook een interessante Microsoft Mechanics video.

 

Dit en nog veel meer aankondigingen kunnen gevonden worden op de nieuws website van Microsoft Inspire via https://news.microsoft.com/inspire-2021-book-of-news/ en https://myinspire.microsoft.com/home.

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door Ronnie Dibbaut

Ronnie is Operations Director bij Silta. Naast de dagelijkse operaties en budget verantwoordelijkheden is Ronnie ook in nauw contact met klanten en partners. In zijn vrije tijd is Ronnie bezig met zijn gezin en met duursporten zoals hardlopen en fietsen.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant