DNS als effectieve beschermlaag van uw organisatie

Hybride werk is bij heel wat organisaties de norm geworden. Een uitgekiende IT-infrastructuur met een seamless connectiviteit zorgt ervoor dat alle medewerkers voortdurend met elkaar verbonden zijn. Een boost voor bedrijfsactiviteiten en werkefficiëntie, maar het roept tegelijkertijd wel om een extra beveiligingslaag zodat uw netwerk voldoende beveiligd blijft tegen cybercriminaliteit. DNS-layer security kan in dat geval de bodyguard zijn die u nodig heeft.

Door de snel veranderende technologie en onlinecriminelen die steeds gemakkelijker en met geavanceerde technieken de beveiliging van uw organisatie kunnen doorbreken, is het nodig om de focus te behouden, om een onmiddellijke bescherming van uw bedrijfsactiviteiten en -gegevens te kunnen vrijwaren. Dankzij de Cisco Umbrella DNS-laagbeveiliging kunnen wij u bij Silta wel een snelle en eenvoudige beveiliging bieden, als soort van sterke eerste verdedigingslinie in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Wat is DNS-laagbeveiliging?

DNS staat voor Domain Name System: bezoek je een website(domein), dan gaat je browser op zoek naar het IP-adres hierachter, via de Recursive Name Server, of DNS-server. Dit is afkomstig van de provider die voor de internetverbinding binnen uw organisatie zorgt, of van een openbare server zoals Google. DNS regelt met andere woorden de toegang tot het wereldwijde web, een belangrijk element dus voor een effectieve cybersecurity.

 DNS-laagbeveiliging werkt op dit serverniveau en verdedigt zowat het hele ecosysteem van een organisatie. Als vertrouwde partner van Cisco werkt Silta daarom met hun betrouwbare en veilige Cisco Umbrella DNS-laagbeveiliging die reeds miljoenen mensen over de wereld beschermde tegen bedreigingen van buitenaf. Deze layer security verbetert de zichtbaarheid van de beveiliging, detecteert systemen die zijn aangetast en beschermt gebruikers zowel binnen als buiten het netwerk door bedreigingen te blokkeren wanneer deze uw netwerk proberen bereiken.

Umbrella vermindert daarnaast het aantal virussen en waarschuwingen van andere beveiligingsproducten, en het houdt malware tegen. Bovendien is het gemakkelijk in gebruik, dus komen er geen complexe software- of hardware-installaties aan te pas.

Met dit type beveiliging kunt u simpelweg gezegd:

  • Allerlei bedreigingen en cyberaanvallen via alle poorten en protocollen blokkeren
  • Malware snel opsporen en vroegtijdig stoppen
  • Callbacks voorkomen van aanvallers wanneer met een virus geïnfecteerde toestellen verbinding proberen te maken met uw netwerk
  • Ieder verzoek naar een potentieel gevaarlijk domein omleiden naar een selectieve proxy met een doorgedreven URL- en bestandsinspectie. Dit zorgt voor een effectieve bescherming, zonder enig nadeel of vertraging voor bedrijfsprestaties.
  • Inzichten verkrijgen in Cloud-apps waarvan uw organisatie gebruikmaakt, zodat u eenvoudig eventuele risico’s kunt identificeren en specifieke software kunt blokkeren.

 Meer weten over de DNS-laagbeveiliging en wat dit voor de verbetering van de cybersecurityservices binnen uw organisatie kan betekenen? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

Onze dedicated IT specialist aan het woord

Bij Silta ICT is het ons doel om u altijd zo precies en transparant mogelijk in te lichten over de laatste nieuwigheden. Met echte IT experten met hands-on kennis bent u zeker dat u altijd juist geïnformeerd bent.

Dit blogartikel werd geschreven door Ronnie Dibbaut

Ronnie is Operations Director bij Silta. Naast de dagelijkse operaties en budget verantwoordelijkheden is Ronnie ook in nauw contact met klanten en partners. In zijn vrije tijd is Ronnie bezig met zijn gezin en met duursporten zoals hardlopen en fietsen.

Gerelateerde onderwerpen

Mogelijk vindt u dit ook interessant